A kamerák kiválóan alkalmasak a szellőző rendszerek tisztaságának ellenőrzésére. Cégünk a Pressovac Ltd. három különböző, más-más típusú légcsatorna ellenőrző rendszerrel rendelkezik.

Robotic jármű

A Robotic jármű egy beépített színes kamerával, valamint hat fényes LED lámpával rendelkezik, melyek a szükséges fénymennyiséget biztosítják, hogy éles képet kapjunk a szellőzőrendszer belsejéből.  A hátsó kamera egy LED lámpával a tolatási manővereket hivatott segíteni. A készülék hatótávolsága a légcsatornában 25 méter. A Robotic közepes és nagy méretű légcsatornákban használható.

Kézi kamera

A kézi ellenőrző kamera a szondában beépített LED diódákkal rendelkezik, melyek elegendő fényt biztosítanak a szellőző csatornarendszerben az élőkép rögzítéséhez.  E rendszer kis és közepes csatornákban használható.

Mini kamera

A Mini ellenőrző kamera tizenkét beépített LED diódával rendelkezik, melyek a színes kamera körül kerültek elhelyezésre, hogy elegendő fényt biztosítanak a szellőző csatorna rendszerben a élőkép rögzítéséhez.  E rendszer rugalmas csatornákban használható.  E készülék hordozható, nagyon könnyű és funkcionális. A beépített 3,5 „TFT LCD monitor éles és színes képet mutat a légcsatornák belsejéből.  A kamera lehetővé teszi a munkamenet valós idejű követését illetve rögzítését, a kép televízióra vagy számítógépre történő továbbítását valamint fényképek készítését. Digitális rögzítő berendezés

Digitális regisztráló készülék

A Robotic járművet és a kézi kamera rendszert a digitális regisztráló berendezés segítségével irányíthatjuk.  E készülék könnyű és kényelmesen kezelhető, 7″ TFT LCD monitorral rendelkezik, mely segít a robot irányításában. A képrögzítés SD kártyára történik, mely alkalmas a képek és videók tárolására is.  A videó kimenet standard MPEG, a fényképek pedig JPEG formátumban kerülnek lementésre.